Syaitan Punya Pasal
Posted on Tuesday, 18 June 2013 with 0 comment(s)

"Argh~ Mengantuknya.. Ini syaitan punya pasallah ni"

"Adoyai.. Malasnya.. Aish! Syaitan punya kerjalah ni!"

"Alamak! Dah pukul 4. Aku tak solat zohor lagi nih. Ah, syaitan punya pasallah ni!"

"Malasnya nak datang usrah. Dahlah assignment tak siap lagi ni. Ish, syaitan ni sibuk ja goda aku"

"Hmm..Hari ni ada ceramah kat surau. Kerja berlambak tak setel lagi. Beratnya rasa hati ni nak pi. Syaitan la ni punya pasal!"

Ya, semua salah syaitan. Kenapa tidak kita salahkan diri kita? Kenapa kita tak cuba kuatkan diri kita sendiri? Kenapa kita tidak cuba melawan & menepis segala godaan yang bertali arus dan sekadar mengikut?

Syaitan memang kerjanya menggoda, menyesatkan manusia. Tidak jelas lagikah?

Jika semua salah syaitan tiada gunalah akal yang Allah kurniakan serta iman yang ada dalam diri kita.

Labels: ,



It's Me!

Assalamualaikum! Selamat sejahtera! Hello! Annhyeonghaseyo! Saya seorang manusia biasa. Bakal jenazah. Simple, adakalanya kompleks. Garang dan tegas adakalanya lembut.

MyNetworks :
MyTwitter | MyFacebook | Ask.fm
MyLinks

My Lovely Friends, Teacher, Murabbi/ah xD

Abi | Amanina | Farique | Sazila | Zulwafi | Afifah | Hazim | Azizah | Fazli | Rabi'atul | Nasai | Musyirah | BADAR Smakl | Rahmah R | Farhannaim | Hani | Nanie Syazan | Radhiah | SuKelapa | Maisarah | Ibn Jinnah | Hasnur | nurislam | Hanafi
MyCredit

This layout was made by
Dian.
Oh yeah, big claps to Colour Lovers for an awesome palette and pattern :3
Edited by : ME :D
Follow my blog

Blog ini bermanfaat untuk anda? Jemput follow blog ini dan share mana-mana entri untuk pengajaran dan panduan sesama kita makhluk Tuhan. Sebarkan dakwah, luaskan ukhuwwah! ^_^